sedef ve egzama kremi

Sedef ve Egzama Kremi

Yoğun kaşıntı hissi, kırmızı lekelenmeler, pul pul dökülme gibi sonuçlarından dolayı okulda, işte ya da sosyal hayatta kişinin konforunu kısıtlayan bu iki cilt rahatsızlığını sizler için araştırdık. Tedavi sürecinde sadece egzama kremi ya da sedef kremi sorunu çözer mi? Çözüm kalıcı olur mu? Sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Sedef Hastalığı Nedir?

Sedef hastalığı, bir otoimmün rahatsızlık olarak cilt hücrelerinin normalden birkaç kat daha fazla çoğalmasına neden olur. Ciltte beyaz pullarla kaplı pütürlü kırmızı lekelerle görülmeye başlayan sedef hastalığı, çoğunlukla dirsekler, dizler, kafa derisi ve sırtta görülebilmektedir. Sedef hastalığı kişiden kişiye geçen bulaşıcı bir rahatsızlık değildir. Genellikle genetik yatkınlığı bulunan kişilerde görülebilir fakat strese bağlı olarak da gelişebilmektedir. Zaman içinde iyileşebilmekle birlikte tekrar etme olasılığı da vardır. Sedef hastalığı sadece ciltte döküntü olarak görülmez aynı zamanda tüm vücudu etkileyebilen başka şikayetlere de sebep olabilir. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilir. Çocuklarda sedef hastalığı, vücutta damlacık şeklinde görülürken, yetişkinlerde ise plak şeklinde ve stabil olarak seyreder.

Sedef Hastalığı Neden Olur?

Sağlıklı bir bireyde cilt hücreleri düzenli olarak 10 ila 30 günde bir değiştirilir. Sedef hastalığındaysa yeni hücreler her 3-4 günde bir büyümektedir. Bu sıklıkta yenileri ile değiştirilen eski hücreler birikerek, ciltte gümüş pullanma görünümünü ortaya çıkarır. Sedef hastalığının hemen her türünün ortak bir takım tetikleyicisi vardır. Sedef hastalığının canlanmasını tetikleyen durumlar arasında; duygusal stres, kesikler, sıyrıklar ya da cerrahi müdahaleler, ciltte ve boğazda bulunabilen bazı bakterilerin yol açtığı strep enfeksiyonları, kullanılan bazı ilaçlar, aşırı alkol kullanımı ve sigara içilmesi sayılabilir. Özellikle kışın, soğuk ve kuru havalarda daha sık görülen sedef hastalığının güneşli ve nemli ortamlarda kendini ortaya çıkarma ihtimali daha azdır.

Sedef Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Sedef hastalığının tedavisinde kullanılan farklı yöntemler vardır. Bunlardan bazıları yeni cilt hücrelerinin büyümesini yavaşlatır, bazılarıysa kaşıntıyı ve cilt kuruluğunu rahatlatır. Tedavi planı döküntünün vücutta bulunduğu yere, büyüklüğüne, kişinin genel sağlık durumuna, yaşına ve hastalığın türüne göre belirlenmektedir. Sedef hastalığının en çok tercih edilen tedavileri arasında sedef hastalığı kremi, cilt döküntüsü kremi ve kuru cilt için nemlendiriciler yer alır.  Daha ağır ve şiddetli seyreden sedef hastalığı vakalarında ise daha farklı tedavi yöntemleri kullanılmaktadır.

Egzama (Atopik Dermatit) Hastalığı Nedir?

Egzama (atopik dermatit) hastalığı ciltte kuruluk ve pullanma ile başlayan yoğun kaşıntı, kızarıklık ve zaman zaman deride çatlamalara yol açan kronik bir deri hastalığıdır. Cildin yoğun olarak kurumaktan kaynaklı kaşınması, kırmızı kabarık lekelere, kalınlaşmış deriye ve cilt yüzeyinde çatlamalara neden olabilir. Yapılan araştırmaların çoğu, egzama şikayeti olan hastaların büyük bir kısmında genetik olarak cildin üst tabakasını sağlamlaştıran bir proteinin eksik olduğu, bu sebeple de çevreden gelen alerjen maddelere karşı, diğer kişilere kıyasla, ciltlerinin daha geçirgen olduğu göstermiştir. Egzama her yaştan kişide görülebilmektedir. Vakalarının çoğu çocukluk döneminde başlamaktadır fakat yetişkin olarak da ilk kez egzama oluşması mümkündür.

Egzama (Atopik Dermatit) Hastalığı Neden Olur?

Egzama hastalığının sebepleri arasında genetik ve çevresel faktörler yer alabilmektedir. Genetik aktarım sonucu hastaların bir bölümünde alerjiler gelişebilmektedir ve bu alerjiler egzama için zemin hazırlayabilir. Egzama yetişkinler ve çocuklarda alerji, stres, yoğun cilt kuruluğu ve aşırı titizliğe bağlı sebeplerle görülebilen bir hastalıktır.

Egzama Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Egzama tedavisi için kesin bir yöntem henüz bulunamamıştır. Fakat yapılan tedavi yöntemleri ile cildin korunması, cilt bariyerinin güçlendirilmesi, yoğun kaşıntının giderilmesi, enfeksiyon ya da iltihaplanmanın kontrol altına alınması mümkündür. Cilt bariyerini sağlamlaştırmak ve kaşıntının önüne geçebilmek için vücudu içerden nemlendirmek de çok faydalı olacaktır. Gün içinde bol su tüketmek ve düzenli olarak cilt tahrişine karşı krem kullanarak cildi nemlendirmek kuruluğun önüne geçecektir. Cilt yüzeyinde oluşan çatlaklar çoğu zaman enfekte olabilmektedir. Bu noktada cildi Agioderm Kolloidal Gümüş Suyu ile sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa arındırmak ve nemlendirmek cildi aynı zamanda yatıştıracaktır. Cilt patojenlerden arındıktan sonra hassas ciltler için krem uygulaması da nemlendirme açısından çok etkilidir.

Cilt bakım ürünleri devam eden tedavilerde, tedaviye destek vermesi açısından etkili sonuçlar vermektedir. Agioderm Kolloidal Gümüş Suyu ve Bakım Kremi ile sedef hastalığı ve egzama tedavisine destek amaçlı kullanılmaktadır. Sorunlu bölgeye spreyleme yöntemi ile uygulanan Kolloidal Gümüş Suyu, bu bölgeyi patojenlerden arındırarak anti-bakteriyel hale getirir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanacak Kolloidal Gümüş Suyu, kaşıntı, tahriş ve kızarıklığın önüne geçecektir. Sonrasında uygulanan yine kolloidal gümüş içerikli ve aynı zamanda Allantoin ve E vitamini de içeren Bakım Kremi de sorunlu bölgeleri koruyan, sedef ve egzamaya en iyi gelen krem nemlendiricilerden biridir. Cildi nemlendirmek, cilt problemleri için krem kullanımı çok etkili bir yöntemdir. Doktorunuzun önerdiği tedaviye destek olarak her iki ürünü de kullanabilirsiniz.

Share with

Bir yanıt yazın


Start typing and press Enter to search

Alışveriş Sepetiniz

Sepetinizde ürün bulunmuyor.